Nisan Ay'ında Katılsanız Mutlu Olacağınız Etkinlikler :)

Bu aralar ruhum Nisan ayının gelişi ile birlikte kışın rehavetini atma isteğini ön plana çıkartırken, bedenim de bahar yorgunluğu denen durumla bir savaş hali sergiliyor. İyi olan kazansın derken  kendim için Nisan ayı etkinliklerini de oturduğum yerden gözden geçirmesem olmazdı :) Kendim için bir sıralama yaptım bir kısmına katılmaya bile başladım :) Ama ruh ve beden savaşım devam ediyor. Bir yandan 4 Nisan'da burcum da gerçekleşen tutulmanın etkilerini de üzerimde hissediyorum. Genelde bu tutulmalar olduğunda gerilmeler ve olumsuz bir enerji olur üzerimde ama bu sefer terazi burcunda olduğundan mı bilinmez güzel bir enerji ile tutulmayı geçirdim. 

Yorumlara göre de değiştirici, dönüştürücü ve sürprizli gelişmeler olabilirmiş ki sürprizleri severim :)

Şimdi gelelim Nisan ayı etkinliklerine :)

1-Benim geleceğini duyduğumdan beri heyecanla beklediğim izlemek için çok sabırsızlandığım ilk etkinlik ''The Phantom of The Opera''. Operadaki Hayalet ile ilgili yorumları okudukça heyecanlanmamak mümkün değil. Bilet fiyatları biraz yüksek ama böyle bir müzikali kaç kere izleme fırsatımız olur bunu bir düşündükten sonra bu ay bütçelerden yer açalım derim. İzledikten sonra görüşlerimi de ayrıca paylaşırım :) Bilet almak için tık tık


2- 34. İstanbul Film Festivali dün itibari ile kapılarını sinema severler için açtı. 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival için hala bilet almadıysanız etkinlik takvimine buradan ulaşabilirsiniz. Belki şansınız varsa hala izlemek istediğiniz filmlere bilet bulabilirsiniz. :))


3-  Atölyelere katılmayı hep çok sevmişimdir. Bu atölyemiz de eskiden büyüklerimiz yaparken bizim izlediğimiz el işlerinden olan kanaviçe yapmayı öğreniyoruz. Sizde küçük çarpılarla böyle güzellikler yapmayı istiyorsanız Kadıköy Mitte'de başlayan minimint bahar atölyesine katılmayı düşünebilirsiniz. Mekan ile ilgili diğer atölyeleri takip etmek için facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Kursa katıldığım için artık ayrıntılara da buradan ulaşabilirsiniz :))
4- Eskiye oranla baktığımızda tiyatroda güzel bir oyun izlemek gerçekten çok zorlaştı. O yüzden iyi bir oyun izlediğimde bazen tekrar tekrar izleyesim geliyor. İşte tekrar izlenebilecek oyunlardan biri de ''Metot''. Yönetmenliğini Serkan Keskin'in üstlendiği hem de oyuncu olarak izliyoruz kendisini, Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı ve Mustafa Kırantepe'nin de oynadığı oyunu henüz izlemediyseniz şiddetle tavsiye edilir.Oyun süre olarak biraz uzun ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz çok keyifli bir oyun. Oyunculuklar ile ilgili zaten fazla bir şey yazmaya gerek yok. O yüzden demem o ki izleyin izlettirin :) 17-18 ve 26 Nisan'da gösterimleri var. Ayrıntılı bilgi için tık tık. 


5- Biraz da sergi gezelim derseniz Borusan Contemporary Perili Köşk'de baharı üç yeni sergi ile karşılıyor. Carsten Nicolai: Tuhaf Cezbediciler, Essential Matters ve Ortak Zemin: Hava. Sergi de dünyadan pek çok sanatçının çağdaş eserlerine yer veriliyor. 04 Nisan-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Ama unutmayın ki Borusan hafta içleri ofis olarak kullanılıyor. Bu yüzden hafta sonu gezebiliyorsunuz. Ben ofis olarak çooook kıskanıyorum burasını öyle bir manzara ve her yerinde sanat olan bu binada çalışmayı herhalde hepimiz çok isteriz. 

Eğlenceniz, gezmeniz, sanatınız eksik olmasın :)) İyi bir Nisan ayı geçirin :))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma